Tavaly mutatkozott be a spektrofotométerek igazodási pontjának számító X-Rite i1 Pro család harmadik generációja, rögtön két külön szintre bontva. Először az i1 Pro 3 Plus futott be, nagyobb apertúrával és több funkcióval, majd a hagyományosabb vonalat képviselő i1 Pro 3 is (Plus nélkül). Az új i1 Profiler 3.3-as frissítése előbbi számára tartogat egy igen hasznos új képességet.

A Plus modellnek a megnövelt apertúra méreten (4,5mm helyett 8mm) kívül fontos újdonsága az M3 (polarizációs) mérési mód és a transzmissziós (backlit, átvilágítható) hordozók támogatása. Ezt viszont eddig az i1 Pro 3 Plus csak kézi méréssel tudta elvégezni, ami végső soron működik, de mégis ki szeret kézzel mérni? Ez persze nem csak a kényelemről szól, hanem a pontosságról és produktivitásról, ami egy munkaeszköznél pénzben is kifejezhető mértékegység.

Az i1 Profiler 3.3 ezért már lehetővé teszi az i1 iO3 automata szkennelő asztal számára is, hogy ezeket a transzparens/átnézeti hordozókat mérni tudja és a megfelelő printer profilokat elkészítse a kézi mérés időráfordítsának töredéke alatt, nem beszélve a kézi használat esetleges bénázásának kiküszöböléséről és egy kevésbé tapasztalt munkatárs betanítása is sokkal egyszerűbbé válik.