Nem sokkal azután, hogy az i1 Pro 3 Plus tiszteletét tette, bemutatta az X-Rite az i1 Display család két új tagját is. Az egyszerűbb kivitelű i1 Display Studio a Colormunki Displayt váltja fel, míg az i1 Display Pro Plus már tartalmaz néhány komolyabb fejlesztést is. 

Az i1 Display Studio elsősorban olyan környezetbe lett tervezve, ahol a monitorok mélylélektanában való elmélyedés már túlzás és egyszerűbb profilkészítési opciók is megteszik, mint a fehérpont megválasztása. A gyártó leginkább fotósok és grafikusok eszköztárába szánja, ahol a cél csupán egy jól kalibrált monitor, semmi más. A mellékelt szoftver is nevet váltott i1 Studio-ra.

A belépő modellel szemben az i1 Display Pro Plus már komolyabb fejlesztéseket kapott a már évek óta piacon lévő i1 Display Pro-hoz képest: Már támogatja a HDR monitorokat 2000 Nit fénysűrűségig (ami az i1 Pro 3 Plus 5000 Nit értékétől ugyan elmarad, de az alapmodell 1000 Nit-jéhez képest komoly ugrás). Ezen kívül megjelent a HDTV BT.1886 szabvány natív támogatása és a Black Current Subtraction technológia, mely a nagyon mély feketékkel (pl: OLED kijelzők) bánik sokkal finomabban.

Az i1 Display család új tagjainak megjelenési dátuma még nem ismert, de előrendelni a colormanagement.hu csapatánál már lehetséges!