Amikor azt tesszük mérlegre, hogy mit adott nekünk 2020, akkor a pozitívumok oldalára mindenképpen érdemes odatenni a Varga-Flexo által elnyert díjat, mely joggal gyarapítja a magyar ipari formatervezés hírnevét. A German Design Award az egyik legismertebb, formatervezési megoldásokat díjazó megmérettetés a világon és ebben sikerült az ipar kategóriát letarolnia a magyar vállalkozásnak.

Itt pedig az ipari formatervezést tényleg lehet szó szerint venni, hiszen egy flexonyomógép kapta a kitüntetést, aminek a rendeltetési helye jellemzően egy gépterem. Az Oktoflex Premium névre keresztelt berendezés tervezésénél ettől függetlenül odafigyeltek a külcsínre, de a németek által összeverbuvált zsűri a funkcionalitást legalább ennyire fontosnak tartja és nagyra értékelték a gép kezeléséért felelős szoftvert is.

A Varga-Flexo Kft. közleménye:

“Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a Varga-Flexo Kft.-t a világ egyik legrangosabb terméktervezési díjával jutalmazták. Legújabb fejlesztésű VARGA – OKTOFLEX |PREMIUM Flexonyomógépünk elnyerte a German Design Award 2021 díjat ipar kategóriában. A rangos nemzetközi megmérettetésen 60 országból mintegy 5000 pályázattal indultak számos kategóriában.

A Varga-Flexo Kft. életében talán az egyik legnagyobb változáson van túl, az 1993-ban alakult vállalat eredeti célja új flexonyomó-, lamináló-, tekercsvágó- és kliséragasztógépek gyártása volt, mely semmit sem változott, viszont az elmúlt öt évben a designra, az arculatváltásra fókuszáltunk, így mára minden termékünk megújult.

Az OKTOFLEX |PREMIUM flexonyomógép egy rendkívül igényes és jól végiggondolt, designalapú termékfejlesztés eredménye. A gép kialakításában a 27 év során felhalmozott tapasztalatok összegződnek. A cél az ember-gép kapcsolat optimális megoldása mind az üzemeltetés és használat, mind a karbantartás és szervizelés szintjén. A kezelőfelületek és a gépet üzemeltető szoftverek megvalósítása funkcionálisan és vizuálisan is magas színvonalú, melynek kialakítása az Ipar 4.0 irányelveit figyelembe véve történt.”