Önmagában a Hasselblad 907X 50C nem újdonság, hiszen egy speciális limitált kiadásként eddig is be lehetett zsákolni, most viszont megjött a holdraszállós sallangoktól mentes alapkiadás is, ami kapásból több mint ezer dollárt hagy az ilyesmire fogékonyak zsebében.

Jó de mi ez az egész? A 907X 50C alapvetően egy váz (907X) és egy 50 megapixeles középformátumú digitális hátfal (CFV II 50C) kombinációja. A trükk viszont az, hogy a 907X nélkül is használható a hátfal a V-rendszerrel, ami egészen 1957-ig biztosít visszamenőleges kompatibilitást, ami egy jó húzás, hiszen a V-rendszer kamerái és objektívei elég nagy számban szóródtak szét a világban.

Viszont a hátfalra a 907X vázat felpattintva (ami inkább néz ki ránézésre egy adapternek) már az XCD rendszerrel lesz kompatibilis, ekkor a Hasselblad középformátumú, központi záras MILC objektíveivel mehet a fotózás, létrehozva vele egy szuperkompakt rendszert (a szenzormérethez viszonyítva). A kiadott reklámfilm is kissé nyálasan, de a régi és az új világ találkozásaként festi le a 907X 50C érkezését.