A német színmenedzsment specialista GMG felnyitotta a motorháztetőt és alatta egy kicsit matatva az 5.2-es verzióhoz érve átalakította a ColorServer összetételét. A kínálatot három fő felhasználási területre lebontva azok az eszközök lesznek elérhetők, melyre az adott felhasználónak leginkább szüksége lehet.

A GMG ColorServer az alábbi kiadásokban lesz elérhető:

  • Conventional – Elsősorban a konvencionális nyomdatechnológiák (íves- és tekercs ofszet) támogatására jött létre és integrált eleme a festékfelhasználást optimalizáló InkOptimizer
  • Digital – A digitális RGB és CMYK nyomtatásban utazóknak összeállított csomag, ahol a SmartProfiler profilkészítő alkalmazás együttműködik az EcoSave modullal a festékmegtakarítás érdekében, valamint támogatja a kibővített színtérrel (CMYK+OGV) rendelkező digitális nyomtatókat (pl: HP Indigo)
  • Multicolor – Ez a csomag főleg az olyan, speciális festékkészletekkel dolgozó iparágaknak nyújt segítséget, mint a csomagolóipar és a szorosan vele együttműködő flexo- és mélynyomó technológiákat használó nyomdák. Lehetőséget biztos gyors és automatikus színkonverziókra olyan területen is ahol eddig ezek elvégzése hosszadalmas manuális procedúra volt (pl: CMYK+n, Pantone). A csomag része a SmartProfiler, EcoSave és az InkOptimizer is

Mind a három kiadáshoz jár az OpenColor 2.4, mellyel proof és szeparációs profilok hozhatók létre és már teljes körűen támogatja a pár hónapja megjelent X-Rite i1 Pro 3 családot, beleértve az i1 iO 3 mérőasztalt is.