Az Enfocus szeretné a nyomdákról lecsapolni a belső feszültséget, amit a rosszul elkészített PDF-ek körüli túráztatás jelent és ad az ügyfelekkel közvetlenül foglalkozó munkatársak kezébe egy szuperkönnyen használható, automatikus PDF ellenőrző eszközt.

Az Enfocus BoardingPass lényege, hogy az ügyfelektől érkező PDF-ek ellenőrzése már az ügyfélszolgálat, sales vagy egyéb ügyfélkapcsolati szinten megtörténhessen. Így jelentősen lecsökkenthető az a jelenség, hogy a nyomdai elkészítési osztálynak kelljen egy több emberes láncolaton keresztül üzengetnie az ügyfeleknek, hogy mi a baj a leadott PDF-el.

A BoardingPass képes akár válaszüzeneteket megszövegezni, érthető módon megjelölve az esetleges hibákat. A szoftver júliustól publikus béta fázisba kerül és a weboldalon lehet rá jelentkezni, ami azt jelenti, hogy a következő hónapokban ingyen kipróbálható, tesztelhető lesz és az Enfocus minden hibajelentést szívesen fogad a tesztre vállalkozóktól, hogy mire piacra kerül, már hibamentesen kergethesse a rosszul előkészített PDF-eket.