Vannak sziklaszilárd jelzőtáblái annak, hogy közeledik az év vége: A plázák falait szétveti az embermassza, karácsonyi dalok kúsznak elő a rádiókból, fenyőárusok lepik el az utcasarkokat és a Pantone elárulja mi lesz a következő Év Színe. Aki az elmúlt évek vadabb, egzotikusabb árnyalatai után most is ilyesmire számított, azt talán meglepetésként éri majd a Classic Blue. 

Bár a 19-4052 kódra hallgató klasszikus kék valóban eléggé klasszikusnak mondható, de nem áll olyan messze a jelen esztendőre megválasztott Living Coral színtől, akár az egymással való kölcsönhatásokat, harmóniát nézzük, akár pedig a köréjük költhető hőskölteményeket.

Magát a színt egyébként felesleges is keresni a Formula Guide vagy a rá épülő egyéb színskálákban, ugyanis a 19-4052 Classic Blue egyenesen a Fashion, Home + Interiors sorozatból érkezik. A színkód TCX (textil hordozó) és TPG (papír hordozó) utótaggal ellátott színkódok formájában lelhető fel természetes élőhelyén. Ha mégis egy Formula Guide-ból szeretnéd kihámozni, akkor a Pantone szerint a 2154 C áll hozzá a leközelebb.