Az elmúlt években ha analóg Fujifilm termékekről híreztünk, akkor az gyakran egyben gyászjelentés is volt. A drágán, nehezen, gazdaságtalanul gyártható filmtípusok, fotópapírok megszüntetése velejárója korunknak, de ezúttal érintetlenül marad minden ami piacon van. Csak drágább lesz.

A Fujicolor és Fujichrome családba tartozó filmtípusok pár hét múlva, április 1-én legalább 30%-al drágulni fognak, ami nem gyenge áremelkedés. Tekintve, hogy a Fujifilm az elmúlt években igen alaposan leszőnyegbombázta a saját termékportfólióját, ez még mindig jobb, mintha újabb megszüntetésekről kellene írnunk.

A Fujifilm az emelkedő költségekkel magyarázta a döntést. Az elmúlt években a gyártás átszervezésével, technológiai módosításokkal igyekezett a nyersanyag árak emelkedését kompenzálni, de minden további próbálkozás most már a minőség rovására menne. Emellett a fotópapírok ára is legalább 10%-al emelkedni fog, de az Instax instant filmek ára változatlan marad (érthető, ez legalább valóban sikeres analóg termék).