Bár nem érdemes elvitatni a GoPro fejlesztéseit sem, de velük ellentétben a DJI mintha a kisujjából rázná ki a marketinges szakma vaktérképén megbújó piaci rések lelőhelyét. A DJI Osmo Pocket is pontosan oda szúr, ahol a GoPro számára legjobban fáj.

A GoPro számára a nehézségeket leginkább az okozza, hogy régen sem az extrém sportolókból éltek meg igazán, hanem a nyaralást szuperkompakt kamerával végigvideózni vágyó tömegekből. Ennek leginkább a mobilok előretörése tesz keresztbe, de az Osmo Pocket még a korábbi példányoknál is kompaktabb és kellően olcsó is ahhoz, hogy ezt a réteget hatásosan tudja csábítani.

A 3 tengelyes stabilizálást biztosító gimbal tetején egy 12 megapixeles szenzorral megáldott, 4K/60fps videózásra is alkalmas kamera foglal helyet, ami mondjuk a Mavic drónok minőségétől nagy mértékben aligha térhet el. A beépített 1″ méretű kijelző pont arra elég, hogy a felvétel megkomponálható legyen rajta, de okostelefon is csatlakoztatható nagyméretű élőképhez és az Osmo Pocket vezérléséhez.

  • 1/2,3″ szenzor (12 megapixel)
  • 4K / 60 fps videó (100 Mbps)
  • 80° képszög
  • 3 tengelyes gimbal
  • FPV, ActiveTrack, 3×3 Panorama, Motionlapse, NightShot módok
  • 3,5mm audio bemenet (adapterrel)

A beépített akku 140 percnyi rögzítést tesz lehetővé, de tölthető akár egy powerbank-ről is. Az ára 350 dollár környéke, de hazai hivatalos árat is kapott már, ami bruttó 120 ezer forint alatt marad. Ezzel pont sikerült egy olyan árszintre bedobni, amiért még sokan meggondolják, hogy ezzel videózzák végig az utazásaikat vagy vlogoljanak vele Youtube-ra a mobiljuk helyett, hiszen jóval többet is tud.