A Pantone weboldalának egyik leghasznosabb funkciója volt eddig is a Color Finder, csak a korral járó ráncok tépázták meg kissé. A plasztikai műtét mellé viszont befért némi okosítás is, amiből sokan profitálhatnak, így érdemes lehet könyvjelzőzni az oldalt. 

A Color Finder egy teljesen ingyenes eszköz, ami kiválóan alkalmas arra, hogy egy kapott színkódról kinyomozhasd melyik fizikai színskálában található meg a Pantone ökoszisztémáján belül, legyen az egy hétköznapi Formula Guide, vagy egy kissé egzotikusabb Fashion, Home + Interiors textil skála.

Ezen kívül most már le lehet szűrni a színskála típusoknak megfelelő színkönyvtárakra, azok tartalma listázható többféle csoportosítás szerint és oda-vissza megy a váltás Pantone direktszínek és az RGB, HEX/HTML, valamint CMYK variánsok között. Még arra is marad energiája, hogy a legideálisabbnak ítélt váltó színekhez hasonlókat is feldobjon alternatívaként (itt érdemes megjegyezni, hogy a váltás csak közelítő értéket ad).

Óva intenénk azonban mindenkit, hogy erre támaszkodva lásson neki a tényleges munkának, hiszen a fizikai színskálával végzett vizuális azonosítást nem váltja ki. Viszont az új Color Finder remek eligazodási pont azoknak, akik még ismeretlenek a Pantone világában és erős eszköz azoknak is, akik már gyakorlottan használják.