A Yongnuo neve nagyon sokáig egyet jelentett a Canon és Nikon fotós eszközök szemérmetlen lekoppintásával, ami az Ebay bugyraiban filléres kielégülés után kutató fotósok egyik kedvenc márkájává tette. A vakuk és objektívek után most már saját MILC gépet is szeretnének kiadni, ráadásul Micro 4/3 szenzorral.

Egy saját MILC rendszer elindítása irtózatos szellemi és anyagi tőkét igényel, szóval egyáltalán nem kis falat, a piac pedig pörög és erős a verseny. A Yongnuo ezért a rövidebb végén fogja meg a munkát: A váz maga kvázi egy Androidos telefon, amit ma már Kínában minden utcasarkon összeraknak bérgyártásban, csak egy beszállítói árlistáról kell összeválogatni az alkatrészeket.

A YN450 névre keresztelt vázról eddig csak a körvonalakat lehet ismerni: Hátoldalon egy 5″ méretű 1080p kijelző található, kezelőszervei is a standard Androidos okostelefonokat idézik (csak semmi túl sok meló). Az egészet egy közelebbről nem részletezett Qualcomm 8-magos CPU hajtja, 3 GB RAM és 32 GB (bővíthető) tárhely mellett, ezzel most az alsó-középkategóriás telefonok szintjére jöhet be ha Androidos eszközként kellene értékelni.

A vázban egy 16 megapixeles Micro 4/3 méretű fő szenzor lesz található és az objektív bajonett típusa Canon EF lesz (ehhez van házon belül natív objektív is). Egyelőre a Yongnuo egy elnevezési versenyt hirdetett a Facebookon, mivel azt ők is érzik, hogy a YN450 talán nem annyira kreatív, mint amit a sznob nyugat elvár.