Az instantfilmes fotózás reneszánszát éli, de azért biztonsági játékból a Fujifilm és a Polaroid is készített olyan zsebprintert, ami digitális fotók nyomtatását teszi lehetővé különféle festékmentes eljárásokkal. A Polaroidnál ez odáig fajult, hogy most egy okostelefon hátára felpattintható megoldást is előhúzott a kalapból.

Ez a zsebprinter is a Zero Ink (ZINK) technológiára épít, így nem a printer tartalmazza a festéket, hanem a betöltött fotópapír a kémiai anyagokat. A Moto mod formájában is elérhető printer kifejezetten a Motorola Moto Z-hez készült, mely ugyan nem a legelső moduláris okostelefon, de talán ő jutott a legközelebb a helyes megfejtéshez a témában.

Elég csak betölteni a fotópapírt a kis Polaroid printerbe, felpattintani a Moto Z hátuljára és a telefonnal készült fotók azonnal előmásznak ha akarjuk. A fotók mérete 2×3″ és készülhetnek szegélymentes verzióban is. Az ötlet határozottan nem rossz akkor, ha valaki a valódi instantfilmes fotózástól irtózik, de bárhol és bármikor szeretne fotókat printelni. Már csak a 200 dolláros árát kell valahogy megemészteni.