Vic Gundotra hosszú éveken át dolgozott a Google csapatában és a közösségi felületekért felelős részleg alelnökeként hagyta ott a céget még 2014-ben. A minap pedig két hajmeresztő kijelentéssel is sikerült kommentháborút kirobbantania: Egyrészt felszította az Android vs iOS vita tüzét, másrészt pedig a mobil vs fényképezőgép vitán csámcsogó trolloknak is dobott egy rágós gumicsontot.

“A legtöbb ember számára elkezdődött a DSLR korszak vége”

Gundotra ezzel az erős kijelentéssel indított, miután megosztott a Facebookon néhány fotót az unokáiról. Aztán azzal folytatta, hogy az étterembe nem vitte magával a “professzionális fényképezőgépét”, helyette csak az iPhone 7 Plus kamerájával fotózott portré módban (ez a dupla hátlapi kamera képéből generál egy szimulált mélységélességet). Persze nem véletlen a megfogalmazás módja: Érzi ő is, hogy ez még kevés a profik megfogásához, de a kevésbé avatott szemek számára az iPhone 7 Plus már most tökéletes illúziót nyújt.

“Az Android évekkel van lemaradva az Apple mögött”

Miután egy kommentelő arra próbált utalni, hogy például a Samsung Galaxy S8-ban jobb kamera van, mint az iPhone 7-ben, Gundotra azzal reagált, hogy az Androidot használó gyártóknak folyamatos küzdelem az életük, mivel a Google erősen visszafogja az innovációt: A telefongyártók hiába fejlesztenek erősen kamerás fronton, ezek a fejlesztések csak a saját alkalmazásaikkal működnek, mivel a Google túl lassan nyitja meg API-kon keresztül a lehetőséget mások felé is, ami szerinte összezavarja a felhasználókat.

Itt végleg elszabadultak az indulatok. Tömeges tüntetéseket ugyan még nem szerveztek az emberek, de most megint lesz min rágódnia pár napig a témára rágerjedt trolloknak.