Több sebességi rekordot is felállított az elmúlt években a Lexar, mely úttörő szerepet játszott abban, hogy a fotózásban és videózásban használt memóriakártyák egyre őrültebb sebességre legyenek képesek. Ennek azonban vége: A márkát birtokló Micron a teljes beszántás mellett döntött, de mivel hajlandó eladni, még találkozhatunk vele.

A Micron Technologies a világ egyik legfontosabb szereplője a memória piacnak, fejlesztenek és gyártanak RAM modulokhoz, SSD meghajtókhoz és memóriakártyákhoz is komponenseket. Ez utóbbi terület, aminek egy részéről szeretne lemondani, mivel az árbevételük egyre kevesebb részét teszi ki a fogyasztói piac, ezért inkább más ipari szereplők beszállítója szeretne maradni a végfelhasználóknak való értékesítés helyett.

Attól persze nehéz elvonatkoztatni, hogy a Micron hátszél volt a Lexar sikereinek kulcsa, mindenesetre a márkával még találkozhatunk a jövőben, amennyiben találnak rá vevőt. Mindenesetre a Micron felfüggesztette a Lexar márkájú termékek gyártását, így minden pendrive és kártyaolvasó is megy a levesbe a memóriakártyák mellett.