Ikonikus darabja volt a fotózás történelmének a Kodak Kodachrome színes film, melynek gyártását néhány éve torpedózták meg. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kodachrome név még ma is fogalom, hogy a Kodak újonnan induló print magazinjának is ez lett a címe, a borítója pedig egyszerűen parádés módon emlékezik meg a jól megszokott csomagolásról.

A Kodachrome magazin nem csak analóg fotózással fog foglalkozni, hanem mindennel ami analóg, művészet, kultúra. Megfér majd benne a zene, szobrászat, mozifilm a fotózás mellett, de ezekben mind közös lesz, hogy kötődnek az analóg technikához és nem utolsósorban az életérzéshez, mely jelenleg éppen reneszánszát éli az éledező bakelit kultusztól a Super 8mm-es filmezésen át az új analóg filmtípusok megjelenéséig, de az első szám például azt is feszegetni fogja, hogy „print halott” felfogás halott-e már.

A magazin egyelőre csak az USA-ban lesz elérhető a Kodak online boltjában arcpirító 20 dolláros áron, de ennek ellenére epekedve várjuk az európai megjelenést is.

Forrás: PetaPixel