A közelmúltban mutatkozott be a OnePlus 8 Pro csúcsmobil és az egyik újdonsága, hogy a négy hátlapi kamerából az egyik az infravörös tartományra van kiképezve. A jópofának szánt szenzorról viszont kiderült, hogy szeret benézni a ruhák alá, így a gyártó jobbnak látta inkább letiltani egyelőre.

Újszülöttnek minden vicc új, tartja a mondás és ez itt határozottan igaz. Tíz évvel ezelőttig egyáltalán nem volt annyira általánosan elterjedt, hogy aki családi videót szeretne készíteni, az előkap egy DSLR-t vagy mobilt, hanem camcorderekkel rohangált minden önjelölt Steven Spielberg. Ezeken az éjszakai mód ugyanígy működött, az IR szűrő átkapcsolásával máris látni lehetett vele a sötétben, sőt a televízió távirányítók IR sugarával házi sci-fi filmeket is lehetett forgatni. A biztonsági kamerák a mai napig ezen az elven működnek. Ezek bizony szintén átláthatnak a ruhákon (pontosabban egyes műanyagokon, így műszálas ruházaton is).

Az Unboxing Therapy csatorna is letesztelte a ruhán átlátás képességét, ami végül működött, egy egyszerű póló mögé dugott dobozról nagyjából kivehető volt a felirata, de egyébként erre akár egy erősebb rendszervakuval telibe durrantás is képes (élnek is vele a paparazzók a vörös szőnyeg mellett). Ettől függetlenül egy átmenetinek mondott szünetre küldi a gyártó ezt a szenzort, a soron következő szoftverfrissítéssel le fogja tiltani amíg kitalálják, hogyan lehet úgy visszakapcsolni, hogy ne vádolhassák őket azzal, hogy kukkoló szenzort adnak a perverzek kezébe.