Ingyenes frissítésként megérkezett a Capture One 20 új verziója, amely néhány fontos funkció továbbfejlesztését hozza magával, többek között tovább egyszerűsödik a Lightroom katalógusok migrálása. A Nikon felhasználók pedig örülhetnek, már ők is vásárolhatnak márkához kötött licencet olcsóbban.

A becsületes nevén 13.1.0 verziószámot viselő frissítés minden meglévő Capture One 20-as kiadást birtokló számára ingyenesen letölthető. Fejlődött a Heal és Clone eszköz, de az előtte-utána nézet használata is sokkal intuitívabb lett, már lehet a Slider és a teljes képet érintő előtte-utána nézetek között választani. Ennél talán fontosabb, hogy a Lightroom katalógusok már akkor is importálhatók, ha a fájlok fizikailag egy külső, nem csatlakoztatott meghajtón vannak és majd a csatlakoztatáskor automatikusan elérhetővé válik a szerkesztésük.

A Nikon felhasználók pénztárcája valószínűleg most felvisít örömében, ugyanis a Fujifilm és a Sony után már ők is kapnak kifejezetten az ő rendszerükhöz készült egyedi kiadást. Ez egyébként megegyezik a teljes értékű Pro verzió tudásával, de kizárólag csak a gyártó RAW fájljait olvassa, cserébe kevesebb, mint a felébe kerül a licenc (örökérvényű és havidíjas esetén is).