Tony Vaccaronak önbevallása szerint is mindig a nyomába szegődött a szerencse és a világ bármely pontjára is sodorta az élet, mindig túlélte. Fiatalon, amerikai katonaként végigfotózta a második világháború európai hadszínterét, később hírességek és szupermodellek portréfotósa lett, majd most 97 éves korában a Covid-19 túlélőinek listájára is feliratkozott.

Nem egy hétköznapi életpálya, amit Tony Vaccaro befutott, simán túlélte Robert Capát, pedig a magyar riporterrel ellentétben neki katonaként részt is kellett vennie a harcokban. Több mint fél éven át szolgált a fronton és az anekdoták szerint a saját rohamsisakjában hívta elő a filmeket, amiket faágakra csíptetve szárított meg.

Pablo Picasso portréja – Fotó: Tony Vaccaro

Később Pablo Picasso, Sophia Loren, John F. Kennedy vagy éppen Enzo Ferrari került a kamerája elé, hogy az élete békeidőben se legyen unalmas. Visszavonulása után New Yorkban telepedett le végleg és itt kapta el a Covid-19 betegséget okozó koronavírust is. Családja szerint Tonyt csak alig döntötte le a nála enyhe lefolyású betegség, két nappal a gyógyulása után pedig már ismét egyedül borotválkozott.