Akik elég ideje fotóznak, talán emlékszenek rá, hogy a Tamron és a Sigma neve nem mindig csengett olyan jól, sokan az olcsó, alacsonyabb minőségű másolatokat társították hozzájuk. Ma viszont halmozzák a szakmai- és a közönségsikereket is és a Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD lehet a sorban a következő ilyen. 

Az objektív fejlesztését a Tamron már tavaly ősszel bejelentette, de a végleges változat leleplezésére mostanáig várni kellett. A Full Frame Sony E-bajonettre készült közepes tele zoom ráadásul a first-party Sony konkurens árának ($2600) kevesebb mint a felébe kerül majd ($1200), igaz nem ér el a hosszabbik vége 200mm-ig, de a Tamron szerint ennyi kompromisszum vállalható az ideális méret-ár-képminőség arány megőrzéséhez.

Így válik teljessé a sor 17mm és 180mm között, végig f/2.8 fényerővel.

Átfogása révén alighanem a portrésok, riporterek és a kisebb telefotó célpontok leküzdésében érdekelt fotósok látóterébe kerülhet bele a Tamron 70-180mm f/2.8, ami időjárásálló kivitelt igen, de képstabilizátort sajnos nem kapott. Az újdonság illeszkedni fog a már meglévő Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD és a Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD mellé, létrehozva egy teljes átfogási sort ultra nagylátó és a közepes tele között. Fókuszrendszere a gyártó szerint alkalmas lesz kompromisszumok nélkül kiszolgálni a Sony szemkövető funkcióját.