Bár békeidőben is illik örülni az ingyenes szakmai tananyagoknak, de a négy fal közé száműzöttség idején tud úgy esni, mint egy korty hideg víz a Szahara közepén. Sok fotós most nem teheti meg, hogy kimenjen és azt fotózza amit csak szeret, de attól még foglalkozni lehet vele. A Nikon USA pedig ehhez streamelt videókban muníciót is ad. 

Nem sok egyéb dolgod van, mint a Nikon School Online felkeresése és alapadatok megadása után ingyenesen hozzá lehet férni ahhoz a 10 részre bontott, több órányi tananyaghoz, ami számtalan technikai magyarázat mellett vezet be a fotózás számos területébe. Néhány adás kifejezetten egy-egy Nikon eszközre fókuszál, de a nagy többségük általános érvényű tudást igyekszik átadni.

Ez még sokat tapasztalt fotósoknak is tartogathat valami újat, főleg ha olyan területről tanulhat, amivel addig nem foglalkozott (például a makrózás), de a társadalmi távolságtartás idején ez az egyetlen módja elütni az időt. Bár a kezdeményezés a Nikon USA-tól jött, de nekünk Magyarországról is simán sikerült elindítani a tanfolyamot.