Egyre több, fotó- és nyomdaiparban jelenlévő nagyvállalat dönt úgy, hogy hozzáteszi a magáét a koronavírus járvány elleni küzdelemhez. A Kodak legutóbbi bejelentése szerint jelentős mennyiségű izopropil-alkoholt ad New York állam részére, hogy fertőtlenítőszer készülhessen belőle. 

Az utóbbi időkben megtudtuk, hogy a Fujifilm gyógyszere hatásosnak bizonyult a már meglévő betegek kezelésében és a Canon a széles körben is bevethető gyorsteszten dolgozik. A Kodak ebben a helyzetben nagy mennyiségű izopropil-alkoholt ad New York államnak, ami jelenleg a világ talán egyik legnagyobb vírusgócpontja. Az állam célja, hogy ingyenesen hozzáférhető kézfertőtlenítővel lássa el a lakosságot, ezzel is lassítva a járvány terjedését.

Ez a Kodakot személyesen is érinti, hiszen a főhadiszállásuk és a legnagyobb gyártóüzemük is New York államban, Rochesterben található. A segítségként felajánlott alapanyag tehát nem megy messzire és az államban élők megsegítésére indul útnak. A közleményben kiemelték, hogy az állam kormányzóságával szorosan együttműködve keresik a további lehetőségeket, hogy segíteni tudjanak.