Valamit a Fujifilm nagyon jól csinált az Instax bevezetésével, hiszen sikerült elérnie, hogy a Polaroid többé ne legyen szinonima az instant fotózásra. A Polaroid szövevényes tulajdonosi köre most viszont rácsapott az asztalra és visszaköveteli magának a trónt. 

Az előzmények

A digitális fotózás berobbanása sok analógban utazó gyártót nagyon megviselt: A Kodak fotós üzletága fel is bomlott és martalócok hordták szét a tetemét, de nem járt sokkal jobban a Polaroid sem, amelynek végig kellett néznie, hogy a márkanevet mások használják fel a legkülönfélébb célokra. Még 2008-ban lépett színre az Impossible Project, egy holland formáció, hogy megmentse a Polaroid örökségét, igaz akkor még saját márkanév alatt.

Ő már az új jövevény a Now családban

Az Impossible végül 2017-ben felvette a Polaroid Originals nevet, miután felvásárolta a gyártó szellemi tulajdonait. Újabb 3 év elteltével nem csak egy új fényképezőgépet mutattak be, de mostantól a nevük már egyszerűen csak Polaroid, jelezve a márka hivatalos feltámadását, mely talán jobb helyre nem is kerülhetett volna.

Polaroid Now

Az új Polaroid Now tekinthető a korábbi OneStep 2 és OneStep+ fényképezőgépek utódjának is, melybe több fejlesztés is bekerült, mint a környezeti fényviszonyokat figyelő fénymérő, automatikusan szabályozott teljesítményű vaku, egy autofókusz objektív (ami inkább csak vált portré és végtelen fókuszos mód között) és javították a gyatra akkumulátor élettartamot is (most már 15 csomag elfüstölése is megoldható egy akkuval).

Ha pedig ez nem lenne elég, piacra dobnak két új Now-kompatibilis filmtípust is, igaz ezek az eddig is kapható alapváltozattól csak a fekete vagy színátmenetes keretben térnek el. Feltámad-e ezzel a Polaroid és újra szinonimává válik-e? Ez egy megjósolhatatlan kérdés, de az kétség kívül jót fog tenni a versenynek, hogy a Fujifilmet egyre inkább komolyan vehető konkurencia szorongatja.