Egy nem túl hosszú, de annál lényegre törőbb közleményben tudatta a Nikon, hogy az új csúcs fényképezőgépének megjelenése egyelőre csúszik a COVID-19 koronavírus járvány miatt. Az új megjelenési dátum már igencsak közelre kerül a soron következő olimpiához, aminek a megrendezése szintén kérdéseket vet fel a járvány tükrében. 

A Nikon D6 elhalasztott piaci debütálása az alkatrész ellátási nehézségeknek köszönhető, amely hátráltatja az új high-end DSLR gyártását. Kínában továbbra is szigorú karantén intézkedések vannak érvényben az elektronikai ipar számára kiemelten fontos régiókan, de a beszámolók szerint ezeknek meg is van az eredménye, hiszen a világon egyedül itt csökken meredeken az új fertőzöttek száma. Persze a vírus azóta több, mint 100 országba jutott el, így a gyártás már közel sem csak a kínai helyzet miatt lehet akadályozva.

Az új kitűzött dátum március helyett már május, de a közlemény óvatosan fogalmaz, hiszen nem tudni addig rendeződik-e a gyártásban mutatkozó jelentős fennakadás. Mindenesetre a nyáron zajló olimpia minden olyan gyártónak fontos esemény, mely felszereléssel látja el a fotósokat, riportereket és televíziósokat, ennek az elhalasztása vagy teljes törlése szintén nyomot hagyna a Nikon D6 által is meghódítani kívánt piaci szegmensen.