Sokan ismerjük azt az érzést, mikor valamelyik aukciós oldalon jó áron lecsapunk egy régi legendás analóg fényképezőgépre, izgatottan fejtjük le róla a csomagolást, mechanikusan úgy működik, mint az álom, de aztán kiderül, hogy a beépített fénymérő (ha van egyáltalán) már könyörög a kínzás beszüntetéséért. 

Ebben persze semmi meglepő nincs, a szeléncellás fénymérő sokáig uralkodó volt a fényképezőgépekben, viszont ezek mára nem ritkán túl vannak a 30-40 éves koron és az elöregedés természetes velejárója használatuknak (főleg ha a tulajdonos nem takarta le a fénymérőt használaton kívül). A Reveni Labs egy egyszemélyes projekt Matt Bechberger barkácsszobájából, hogy megoldást szállítson erre a problémára.

A 3D nyomtatóval készülő házzal együtt az egész fénymérő nem több 8 grammnál, egy gombelem kell a működéséhez, ami ráadásul nem lett túlbonyolítva. Elég csak a gép vakupapucsába helyezni, bekapcsolni, megadni a befűzött film érzékenységét és kétféle mód közül lehet választani: Rekeszprioritás esetén elég megadni a beállított rekeszt és kiírja a hozzá passzoló zársebességet, míg zársebesség prioritásos módban ugyanez van, csak akkor a megfelelő rekeszértéket mutatja meg.

A projekt világra segítéséhez Matt Bechberger 12.000 dollárnyi célt álmodott meg a Kickstarteren, ami a hír írásának pillanatában már 60.000 dollárnál jár (és még 25 nap van hátra), így remélhetően nem lesz akadálya a gyártás tényleges elindításának. Az ilyen apró kütyük segíthetnek felfedezni az analóg fotózást azoknak is, akik kézi fénymérővel nem szívesen lassítják a fotózást és egy Voigtlander VC pedig már túl drága.