A Pantone tavaly frissítette a két nagy színkönyvtár-családjának másik szárnyát és a PMS színek (Formula Guide, Pastel & Neons, Metallic) után idén már a Fashion, Home + Interiors (FHI) családhoz is hozzányúlt. Nem csak új színekkel bővült, de még a skálák kialakításán is változtattak a könnyebb használat érdekében. 

Az FHI modellcsalád merőben eltér a nyomdai/grafikai PMS családtól, ez elsősorban a divat, szépségipar, belsőépítészet számára tervezett színkönyvtár, mely két fő ágra osztható: Első a valódi textil színmintákat tartalmazó, TCX színkódú skálák csoportja, második pedig a textil mintákat papíron szimulálni próbáló, TPG (egykori TPX) színkódokat használó csoport.

Fontos, hogy mindegyik érintett színskálában 315 új szín jelent meg, ezzel 2625 árnyalatra bővült a kínálatuk. A Pantone igyekezett az új színeket a szakma új trendjeihez hozzáigazítani és a színskálák ergonómiáját is átdolgozta. A színek most már 11 kromatikus csoportba vannak rendezve (pl: kékek, lilák), ami nagyban megkönnyíti egy-egy szín megtalálását.

Érdeklődsz a régi vagy az új Pantone Fashion, Home + Interiors színskálák iránt? Keresd a colormanagement.hu csapatát!