Bár a világsajtó jelenlegi kedvenc témája a 2019 végén Kínában felbukkant új típusú koronavírus járvány, arról lényegesen kevesebb szó esik, hogy ennek milyen gazdasági következményei lesznek a közeljövőben. A Sony is megszólalt a témában és nem fest túl rózsás képet, mintegy felkészítve előre a piacot az ínséges időkre. 

A japán Nikkei publikációi között bukkantak fel a Sony pénzügyi vezetőjének, Hiroki Totokinek a szavai, melyben aggodalmát fejezte ki a koronavírus jelenleg még nehezen belátható, de súlyos iparági következményei miatt. Hiroki szerint a járvány lefolyásának hatalmas hatása lesz a szenzor- és egyéb elektronikai eszközök gyártására és azt egyelőre még a Sony maga sem látja, hogy mekkora a baj.

A koronavírus járvány miatt Kína meghosszabbította a holdújév miatti ünnepi leállást a munkahelyeken és pont az elektronikai ipar fellegvárának számító tartományokban egész nagyvárosokat vontak karantén alá. A termelés újraindulásával a járvány még nagyobb sebességre kapcsolhat, míg a munkaszünet további fenntartása számos iparágban okozhat előre beláthatatlan méretű fennakadásokat, így ebben a szorult helyzetben csak rossz döntések között marad választási lehetőség.

A PetaPixel szerint a Sony a világ teljes képalkotó szenzor gyártásának 50%-át, míg a mobilokba szánt szenzorok esetén a 70%-át adja. Ha őket megakasztja a koronavírus, az gyakorlatilag mindenkit érinteni fog a fotóiparban és általában véve az elektronikai iparban, még akkor is ha számos műszaki cikket félkész alkatrészekből más országokban (pl: Japán, Tajvan) szerelnek össze.