Sokaknak az egyetemi évei alatt olyan barátságai születnek, ami egy életre ivócimborákká kovácsolja az embereket. Az Inkless mögött álló alapítók viszont egy olyan startupot hoztak létre, ami a monokróm nyomtatást is forradalmasíthatja, ha működőképesnek bizonyul. 

Venkatesh Chandrasekar diplomamunkáját a festék nélküli nyomtatásról írta a Delft Műszaki Egyetemen, itt találkozott diáktársával, Arnaud van der Veennel, aki mára társalapítója az Inkless-nek. Venkatesh az egész technológiát a lézerre és az égés nélküli szenesedésre, karbonizációra alapozza.

Kétség kívül komoly környezeti terhelést jelent az irodai környezetben használt nyomtatók által elhasznált temérdek festék és az utánuk keletkező, veszélyes hulladéknak minősülő üres tonerek. Az Inkless technológiája teljesen kiiktatná a képletből a festéket és vele együtt az állandó toner cserélgetést, az egyetlen fogyóeszköz a papír lenne. A probléma viszont az, hogy az elmúlt években az Inkless technológia fejlesztése lelassult, ami egy startup számára végzetes is lehet.

Ezért döntöttek úgy az alapítók, hogy az Inkless a Macsa ID szárnyai alá kerüljön, melynek megvan a kellő szakmai háttere a lézertechnológia területén. Arnaud van der Veen szerint az összeolvadás komoly lökést és potenciális klienseket hozhat az Inkless számára.