Bár a Pantone a közelmúltban több új típusú színskálát is bevezetett más modellcsaládokban, de a Plus sorozat, melynek a Formula Guide az alappillére, már évek óta nem frissült. Most 294 új szín jelent meg a repertoárban, mely mindenképpen tekintélyes mértékű ugrás. 

Az eddig járatott és 2016-bn frissült Formula Guide 1867 direktszínével sem nevezhető karcsú színkönyvtárnak, de úgy néz ki a márkák képtelenek betelni velük, így a Pantone önbevallásos alapon is az ipar felől érkező igényekre reagálva és napjaink szín trendjeit figyelve lépte meg a bővítést.

Az immár 2161 színnel operáló új Formula Guide (és a rá épülő többi modell, mint a Color Bridge és ezek tetszőleges átfedéseit jelentő Chips kialakítások) egyéb tekintetben nem tér el az elődöktől, de a fedlap a szokásos színes grafikák helyet visszatért a konzervatív megjelenéshez.

Bár a gyártó ezt eddig kevésbé kommunikálta, de már megosztott egy apró információt arról is, hogy a gyártási hibahatár nem lehet nagyobb deltaE 2 értéknél (ennél bővebben nem ment bele a technikai részletekbe). A forgalmazás hamarosan elindul, érdemes a colormanagement.hu csapatánál érdeklődni az új színskálák felől.