A Sony két új APS-C szenzoros MILC vázat is bemutatott egyszerre, mindössze pár hónappal az A6400 elrajtolása után. A két új modell betudható egy A6400-tól mérhető felfelé és lefelé terjeszkedésnek, miközben világmegváltó újdonságokat nem látunk. Megigazították a porfólió nyakkendőjét, hogy jobban mutasson. 

Az A6600: Rátapintva a kínos pontokra

Ennek a modellnek a közvetlen elődje az A6500, mely bár a Sony eddigi csúcs APS-C váza volt, azért küzdött pár aprócska hiányossággal. Az A6600 megkapta az új Sony Z-akkumulátort (lásd még: A9), ami jelentősen hosszabb működési időt jelent (akár 810 fotó az eddigi 350 helyett CIPA mérés szerint) és emiatt a markolat is nagyobb lett. Ezen felül a szenzor ISO tartománya 51200 helyett 102400-nál tetőzik, van már fejhallgató kimenet, csendes üzemmódban az eddigi 3 fps helyett 8 fps a sorozatfelvétel tempója.

Ezeknél fontosabb lehet, hogy megjött az A9-ből ismert fókuszrendszer, az Eye AF funkcióval együtt (ezt már az A6400 is tudta, elsőként az APS-C vonalon), viszont ezen a vázon már működik videó alatt is. A videósok a már említett fejhallgató kimenet mellett megkapták a 4K HDR (HLG) rögzítési módot is és a kijelző nem sötétül el 4K rögzítés közben. Az A6600 továbbra is az egyetlen APS-C Sony MILC, ami rendelkezik szenzor stabilizálással (IBIS), ami talán az egyik legcsábítóbb funkció lehet annak, aki az A6400-nál gazdagabb felszereltséget vár el. A kijelző már itt is szembefordítható, úgy tűnik ez már az új trend a Sony-nál. Egyéb tekintetben, például a szenzor 24 megapixeles felbontásában minden maradt a régiben és az EVF-hez sem nyúltak.

Az A6100: Új belső, régi körítéssel

A Sony ezt a vázat az alsó ligába szánta belépő szintű modellnek. A cél egy 1000 dollár körül kitben árulható vlogger videós és amatőr fotós kamera megalkotása volt, ennek megfelelően az A6400-at vették alapul, csakhogy azt több ponton kiherélték. Ilyen például az EVF, mely pont olyan, mintha az ősi A6000 gyártásából még visszamaradt keresőt építették volna be. Kissé idejétmúlt megoldás, de az A6100 célja, hogy a mára végleg kiöregedett, de még mindig kapható A6000 és az A6400 közé tudjon bedobni valamit és még mindig jobb, hogy ez van rajta, mintha semmi sem lenne.

További butítás még, hogy a váz immár nem időjárásálló, de ez a költségek leszorítása miatt ismét egy védhető pont. A szenzor itt is 24 megapixeles, akár a hírben megemlített összes APS-C váznál, de az ISO tárcsa megáll 51400-nál. Az AF rendszer itt is az A9-ből eredeztethető Eye AF-el együtt, ami komoly fegyvertény egy ilyen árkategóriájú fényképezőgép esetén. A videósok kapnak itt is mikrofon bemenetet és 4K rögzítést, de egyébként egy fapadosabb mozgóképes felszereltség jár ezen a szinten (nincs Log vagy HLG mentési lehetőség), de mivel ezt főleg egy aránylag olcsó vlogger kamerának szánják, a célközönség talán nem veszi zokon.