A Nikon Rumors egy ideje pletykál már több új Nikon Z modellről, most viszont arról is infók érkeztek, hogy az egyik egy közepes árkategóriájú gép lehet. Már csak az nem tiszta, hogy ez DX (APS-C) vagy FX (Full Frame) formátumú lesz-e.

A Nikon Rumors a Nikkei értesüléseire hivatkozva írja, hogy az új Nikon Z modell egy száz- és kétszázezer jen közötti árcédulát kaphat, ami 900 és 1700 dollár között bármit jelenthet. Tekintve azt, hogy az 1300-1400 dolláros árszinten a konkurencia (Canon EOS RP, Sony A7 II) is kínál Full Frame MILC-et és már a Nikon is elkezdte akciózni az eredetileg 2000 dolláros Z6-ot, talán nem az említett ársáv tetejére lövik majd be.

A pletykákban többször is visszatérő elem, hogy a Nikon bevetné a DX formátumot a Z-bajonettes MILC rendszerében is, ami konzervatívabb és minden bizonnyal logikusabb elképzelés, mint a Canon által külön-külön rendszerként kezelt EOS-M (APS-C) és EOS-R (Full Frame). Kérdés egyelőre, hogy ezzel a formátummal akar-e versenyezni az egyre olcsóbb Full Frame konkurenciával.