Bámulatos mennyiségű munkaórát emésztett fel a múltban, amikor egy diktátor régi híradó felvételekből egyszerűen kiradíroztatta kegyvesztett talpnyaloncát, de ez mától egyetlen kattintásnyi erőfeszítésre redukálódott: Megjött a Content-Aware Fill (tartalomfüggő kitöltés) a videószerkesztésbe is.

A Photoshop régóta tudja már ezt a mutatványt, lelkesen használják is sokan és persze nem szükségszerű ezt világmegváltó politikai összeesküvésekkel párhuzamba állítani. Egy rossz helyen belógó vezeték, tábla vagy bármilyen egyéb zavaróelem eltüntetése a kreatív fotósok egyik kedvelt és teljesen legitim eszköze. Az Adobe After Effects új fegyvere már egyébként 2017-ben bemutatkozott a MAX konferencián, de a használatra kész állapotba még csak mostanra sikerült kipofozni.

Ha valaki nem ismerné: A Content-Aware Fill gyakorlatilag egy Healing Brush szteroidon, figyelembe veszi a képtartalmat (ezért is tartalomfüggő) és ennek megfelelően igyekszik kitölteni a leradírozott képrészletet. A most megjelent funkció nem igényli, hogy képkockáról-képkockára vagy akár csak kulcsképkockák segítségével legyen kijelölve a kitörölni kívánt képrészlet, bár önszorgalomból erre is van lehetőség a hatásfok növelése érdekében.