A monitorkalibrációs piac régóta két gigász, az X-Rite és a Datacolor csörtéjéről szól, utóbbi pedig egy fontos területen zárkózott fel. Az új SpyderX dobta a régi konstrukciót és egy vadonatúj szenzorral felszerelve érkezik kétféle verzióban.

Miért fontos, hogy a SpyderX új szenzort és optikát kapott? Mert a Spyder5-ös generációig bezárólag egy kémiai alapú kolorimétert rejtett a műanyag ház, miközben az X-Rite már évekkel ezelőtt az i1 Display Pro generációjával búcsút intett az elavult és lassú technológiának. Ezzel most a Datacolor egy régi adósságot törlesztett és nem csak pontosabb, de sokkal gyorsabb mérést ígér a Spyder5-ös generációhoz képest.

Az új eszköz kétféle verzióban fog érkezni: A SpyderX Pro egy haladó szintű eszköz lesz, mely azoknak szól, akik monitort szeretnének kalibrálni fotós és grafikai felhasználáshoz, semmi többet. A SpyderX Elite viszont fejlett diagnosztikai funkciókkal, filmipari színterek támogatásával, projektor kalibrálással és stúdiómunkát megkönnyítő többlet funkciókkal érkezik. A környezeti fények monitorozása vagy a többmegjelenítős munkaállomások kalibrálása mindkét eszközben egyaránt megtalálható lesz.