A világ talán legismertebb direktszín rendszere a Pantone és mindent el is követnek azért, hogy világuralmi törekvéseiknek érvényt szerezzenek újabb meghódítandó iparágakban is. A Pantone Metallic színek jó ideje a köztudatban voltak, de a Metallic Shimmers sorozat már a Fashion, Home + Interiors (FHI) ökoszisztémán belül foglal helyet. 

Az FHI színminta családot a Pantone a divatipar, belsőépítészet és ezek keresztmetszetének számító területekre tervezte és alapjaiban tér el a ősi Formula Guide (print, packaging, design) könyvtáron alapuló vonaltól (ahova amolyan meghosszabbításként az eddigi Metallic színskálák is tartoztak). A Metallic Shimmers főleg a divat- és luxusiparban, valamint a használati tárgyak tervezésénél felbukkanó igényekre reagál.

A Metallic Shimmers Color Guide egy 200 színt tartalmazó, legyező formátumú, papíralapú színskála, melynek színkódjai a TPM megkülönböztető utótagot kapták. A színminták felületkezelésének köszönhetően ragyogó, csillámló fémes árnyalatokra kell számítani és minden egyes szín egy egész lapot foglal el.

Bár a Metallic Shimmers Color Guide csak néhány hét múlva lesz elérhető a piacon, a colormanagement.hu már fogadja az előrendeléseket is.