A 2018-as év nagy dobásai voltak, hogy a Nikon és a Canon is bemutatta új Full Frame szenzoros MILC rendszerét. A Nikon nem is csinált titkot abból, hogy ők ebben látják a jövőt, de a Canon eddig sokkal visszafogottabban fogalmazott. A PetaPixel viszont kiszúrt egy interjúrészletet, amiből érdekes tervek rajzolódnak ki. 

A Lensvid készített egy interjút Mike Burnhillel, a Canon Europe egyik managerével, aki kitért arra, hogy a gyártó 2019 során egyetlen új EF objektív bemutatójával sem készül, ehelyett teljes erővel az RF üvegek felduzzasztásán fognak fáradozni.

Ez annyit jelent, hogy a Canon padlófékkel leállított mindent az objektív tervező részlegen, aminek a tükrös rendszereikhez van köze és most a MILC kategória kapja a teljes figyelmet. Bár más gyártóknál megszokott, a Canon nem tett közzé ütemtervet a várható objektívekről, de azt tudni lehet, hogy 7 darabot mutatnának be csak idén.

Ez persze annyira nem drasztikus lépés, hiszen a Canon DSLR objektív portfóliója így is hatalmas és bárki kedvére csemegézhet a meglévő kínálatból. Mindenesetre Mike Burnhill igyekezett világossá tenni azt is, hogy nem most jelent meg utoljára Canon EF objektív, csak idén nem fog rájuk kapacitás jutni.