Bokszmeccsek előtt szokás a műsor kedvéért súlyos szavakat az ellenfél fejéhez vágni, ezt a PR fogást felelevenítve a Nikon egy interjúban bejelentette, hogy hamarosan ők lesznek a világ elsőszámú Full Frame kameragyártója. Mondani persze bármit lehet, de a MILC piac feltörése akár a malmukra is hajthatja a vizet.

A Sony Alpha Rumors némi gúnnyal megtűzdelve szemlézte a Dpreview interjúját, melyben a Nikon a fenti kijelentést tette. A Nikon a közelmúltban mutatta be a Z6 és Z7 modelleket, melyek a gyártó első Full Frame MILC gépei és nem csináltak titkot abból, hogy ebben látják a jövőt a DSLR-ek helyett.

Mivel a két tradicionális óriás (a Nikon és a globális piacon nála kétszer nagyobb Canon) szinte egyszerre szálltak bele a komoly MILC-ek versenyébe, ez jelentősen felboríthatja ebben a szegmensben az erőviszonyokat. Ez most megint a fotóipar “bármi megtörténhet” pillanata. A Sony pillanatnyilag az első helyen áll Full Frame eladásokban az USA-ban és globálisan is jön fel, így a Nikonnak nem lesz egyszerű dolga, de ember legyen a talpán, aki a következő pár év eseményeiről pontos előrejelzést tud adni.