Sokan epekedve várják, hogy a Fujifilm mikor csatlakozik 2018 nagy trendjéhez egy Full Frame szenzoros MILC piacra dobásával, de a gyártó egy interjúban leszőnyegbombázta a negédes álmok világát és kijelentette: “No, never!”

A Dpreveiw készített interjút a Fujifilm optikai és elektronikus képalkotási részlegét vezető Toshihisa Iidával. Az interjú ráért arra, hogy a Fujifilm tervez-e belépőt váltani a Full Frame MILC-ek egyre népesebb klubjába, amire a fenti “nem, soha” válasz érkezett.

Ez persze nem maradt magyarázat nélkül: Szerintük az APS-C szenzoros X-rendszer így is kellően potens, aki pedig felfelé váltana, annak ott a középformátumú MILC vonaluk. Toshihisa szerint ha a kettő közé érkezne egy Full Frame rendszer is, akkor elkezdenék egymást kannibalizálni.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ami a Fujifilm számára kannibalizáció, az a fotós számára választási lehetőség. Ráadásul a Fujifilm többször jelentette már ki, hogy “nem, soha”, aztán mégis. Ilyen volt a vázba épített szenzor stabilizáció is, ami végül az X-H1-be már bekerült.