Emlékszünk, mikor az interpolált képkockákkal elért kamu lassított felvételek betörtek a Youtube videósok arzenáljába? A szénné twixtorozott videók után jönnek a realisztikusan megmozduló fotók.

Az Adobe MAX konferencián mutatkozott be a MovingStills, mely egy valóban érdekes technológiai csemege. A parallax videókat mind ismerjük, amikor egy állóképből mozgóképet imitálunk az objektumok különálló mozgatásával. A MovingStills is ezt teszi, csak éppen nem igényel külső beavatkozást, elegendő a kameramozgás irányát megadni.

Erre a mesterséges intelligencia (AI) révén képes, mely kielemzi a fotót és ennek segítségével állít elő realisztikus hatású kameramozgásokat. Akár arra is képes, hogy egy egész albumnyi fotót felturbózzon vele. Már látjuk is magunk előtt, hogy a Twixtorhoz hasonló őrület küszöbén állunk, de az is lecsengett, jobban mondva a videósok elkezdték ügyesen és szolidan alkalmazni.

Egyelőre nem tudni, hogy a MovingStills mikor kerül bele a Creative Cloud csomagba és milyen formában, de azért epekedve várjuk. Főleg ha az algoritmus összekombinálható lesz más trükkökkel, akár a Twixtorhoz hasonló interpolált lassított videókkal. A MovingStills technológiája határozottan rászolgál a figyelemre, de mindenki készüljön rá, hogy a megjelenés után ez lesz a legnagyobb Youtube őrület.