Elejét venné a munkahelyi baleseteknek a vidámpark biznisszel nagyot szakító Disney és a nehezen elérhető helyek dekorálásához saját drónt fejleszt, mely képes röptében autonóm módon mintákat pingálni egy festékszóróval. 

A prototípus fázisnál járó és mérhetetlenül kreatív elnevezésű PaintCopter egy módosított DJI M100 drónra épül, mely kapott egy meghosszabbított kart egy dönthető-forgatható festékszóró fejjel. A mérnökök ezt még megtoldották egy nVidia TX2 és egy Intel UP processzorral, ami a szintén Intel R200 RGBD mélységszenzorral egészül ki.

Pont ez a mélységszenzor az, ami lehetővé teszi, hogy a drón önállóan tudjon dolgozni külső beavatkozás nélkül és akár térbeli formákra is tud mintát graffitizni. Mondani sem kell, hogy ez mennyi előnnyel jár például egy Disneyland kaliberű vidámparkban, ahol a megkopott festések felújítását vagy éppen szezonális (karácsony, húsvét) dekorációk felfestését jelentősen megkönnyíti.

Egyelőre egyszerre csak egy színt képes fújni a szórófej és a kiadott demonstrációs videó szerint a drón is kissé berúgott pilótaként vezeti magát, szóval a stabilitáson van még mit finomítani. A mérnökök szerint úton vannak azok a fejlesztések, amik lehetővé teszik, hogy a PaintCopter komplex minták precíz felfújására is alkalmas legyen. Bár első körben talán azt kéne kukoricára térdepeltetni, aki nevet adott a drónnak.