Sokan ismerik az érthetetlen okból ikonná vált Holgát, ha máshonnan nem, hát a Lomography közvetítésével. Legújabb attrakciójuk egy hordozható printer okostelefonhoz, mely nem tartalmaz elektromos alkatrészeket, csak a nyers mechanikus működéssel operál. 

A koncepció persze nem új, próbálkozott már ilyesmivel az Impossible Project is, de ahhoz kellett akkumulátor, mert az instant film adagolása elektronikus volt. Itt ilyen nincs, csak be kell tölteni a Fujifilm Instax Mini filmet, feltenni a Holga Printer tetejére az okostelefont és az annak képernyőjén megjelenő képet levilágítja az instant filmre.

Maga a printer ránézésre az eredeti 120-as középformátumú Holga fényképezőgépből lett átalakítva, szóval alighanem ez is a fényszivárgós, trendiskedő vonalat fogja követni. Persze ez abszolút a koncepció része, így aki inkább a képminőséget helyezné előtérbe, annak ott van a Fujifilm saját (igaz elektronikus) printere, mely ugyanezt a filmtípust használja, de közvetlenül tud nyomtatni akár rendes digitális fényképezőgépről is.