Banksy kétség kívül nem csak a britek, de az egész világ egyik legismertebb utcai művésze és most belépést nyert a művészvilág legnagyobb trolljainak elit klubjába is. A Lány lufival című alkotása egymillió fontért kelt el egy aukción, de a leütés pillanatában megsemmisítette önmagát. 

Mivel a művész kilétével kapcsolatban csak találgatások vannak és kínosan ügyel rá, hogy ez így is maradjon, ezért alkotásait nem szokta eladni, csak egyszerűen otthagyja az utcán az éj leple alatt. Viszont ezeket az alkotásokat (jellemzően stenciles graffitik) egyre nagyobb összegekért adják-veszik, ha kell a fallal együtt, amire felfújta. A Lány lufival némi aprópénzt leszámítva majdnem 1 millió angol fontért lett leütve a Sotheby aukciós ház aznapi fő attrakciójaként.

A kalapácsütés pillanatában a képkeretből egy riasztó szólalt meg, majd a festmény a keretbe épített iratmegsemmisítőn átesve csíkokban kezdett kijönni. Most azon megy a találgatás, hogy egyrészt a Sotheby mit tud tenni akkor, ha leütés után megsemmisül egy festmény, vagy kérdés az, hogy a megsemmisülés ténye éppen az alkotás része-e, mely csak növeli az értékét.

Sokan azt feltételezik, hogy Banksy is teremben ülhetett és távirányítással indította be az önmegsemmisítőt, de a Sotheby vizsgálja azt is, hogy az aukciós háznál dolgozók közül be volt-e valaki avatva és ő segített esetleg. Már az aukció előtt is sokan furcsállták a festmény szokatlanul vastag keretét, melyben az iratmegsemmisítő el lett rejtve, így a poénra Banksy előre készülhetett, aminek a troll-faktor értékéből az sem von le semmit, hogy látszólag félúton elakadt a megsemmisítő.