Milyen esélyei vannak a kisebb gyártóknak azt látva, hogy a világ a MILC kategória és ezen belül is a Full Frame szenzorok felé mozdul? A 4/3 Rumors szerzője szerint a Panasonic, Leica és a Sigma egymásba kapaszkodva akarnak szembemenni az elsöprő erejű Sony, Nikon és Canon úthengerekkel.

Korábban is volt már arról pletyka, hogy a Panasonic szeptember végén bemutatja első Full Frame MILC fényképezőgépét. A friss pletyka szerint viszont ez nagyon szoros együttműködés eredménye lehet köztük, valamint a Leica és Sigma között. A Panasonic számára ez egyébként sem idegen elképzelés, ugyanis évtizedes együttműködés fűzi az Olympushoz, akivel közösen a 4/3, majd később a Micro 4/3 rendszert felépítették.

A Panasonic és Leica között pedig legalább ennyire régre nyúlik vissza a közös munka: A Leica több fényképezőgépe is “pirospöttyösített” Panasonic a felszín alatt, míg a Micro 4/3 rendszerhez is számos Leica tervezésű objektív jelent meg. Az együttműködés már csak azért is lehet érdekes, mert a pletyka szerint a Panasonic átveheti a Leica már meglévő Full Frame MILC rendszerének objektív foglalatát is.