Indulhat a telefonos össznépi hisztériaszezon, megérkeztek az idei új iPhone modellek. Ilyenkor mindig pro és kontra érvbombákkal megtámogatott komment polgárháború robban ki, de azért nézzünk be a frontvonalak mögé, hogy mi vár majd egy fotózás iránt érdeklődést mutató felhasználóra.

iPhone Xs és Xs Max

Nagyon nem szükséges magyarázni az alapmodell elnevezését, ez a tavalyi iPhone X egyenes ági leszármazottja a szokásos “S” utótaggal. Az Xs Max viszont az eddig megszokott “Plus” utótaggal ellátott modelleket váltja fel X-alapokra áthelyezve. Az alapmodell 5,8″, míg a Max változat 6,5″ méretű kijelzőt kapott, minimális kerettel és belógó szenzorokkal.

A kijelző most is OLED típusú és 458 PPI pixelsűrűséggel rendelkezik, ami az eddigi iOS eszközök között abszolút csúcs. A kamera mindkét modellben azonos. A hátoldalon egy 12 megapixeles széles látószögű, optikai képstabilizátorral megtámasztott, f1.8 rekeszérétkű főkamera mellett van egy 2x zoomot adó “tele” objektíves változat is, amit a portrémódhoz is használ.

Ha már portrémód: Ezt alaposan továbbfejlesztették és megjelent új funkcióként a “bokeh csúszka”, ami utólagos beavatkozásként megengedi, hogy a szimulált mélységélességet f1.4 és f16 rekeszérték között szabadon megválasszuk. Ehhez jön még a Smart HDR, ami a Google Pixel telefonokban látott Ai és neurális számításokon alapuló megoldás. Ekkor a kamera 4 fotót készít, ebből egyet használ fel, de a többi segít a mesterséges intelligenciánák a zajszűrésben, csúcsfények és árnyékok belövésében, tone mappingban és a többi mutatványban.

iPhone XR

Ez lett az új belépő szintű modell (az iPhone SE most nem kapott utódot), mely 6,1″ méretű kijelzővel lett ellátva, ami viszont nem OLED csak LCD, de az Apple szerint ez a valaha készült legjobb LCD, hatalmas színtér fedéssel. Egyébiránt a forma elölről nézve nagyon hasonló a két drágább modellhez, leginkább a hátoldalról fogjuk tudni megkülönböztetni őket.

Hátsó kamerából itt már csak egyet kapunk, azt is OIS nélkül, de a Smart HDR funkció itt is működni fog, ahogy a portrémód is. Utóbbihoz nyilvánvalóan segédkamerát nem tud használni a rendszer, így ez is a mesterséges intelligenciával felturbózott trükkökre lesz bízva. Hatékonyságban bizonyára elmarad majd a kétkamerás rendszertől, de a gesztust mindenképpen értékelni kell.


Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: Success in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Warning: require(/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag): failed to open stream: No such device in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532

Fatal error: require(): Failed opening required '/web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-content/plugins/td-composer/legacy/Newsmag/' (include_path='.') in /web/htdocs3/printscreenhu/home/www/wp-includes/comment-template.php on line 1532
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibák megtalálásáról.