Az már nem új pletyka, hogy a Canon is készül gatyába rázni MILC vonalának jövőjét és Full Frame szenzorra vált, ebben csak kevéssel előzte meg a Nikon az új Z-sorozattal. Az viszont annál nagyobb meglepetés, hogy a Mikro 4/3 rendszer egyik úttörőjének számító Panasonic is erre készül. 

A Canon az R-sorozattal rukkol elő napokon, órákon belül a pletykák szerint. A kiszivárgott fotók szerint sok tekintetben a Nikon által bemutatott úton haladhatnak ők is, tehát fontos a meglévő Canon EOS EF objektívek támogatásának megőrzése adapterrel és a váz sem lesz éppen picike. Az elsőként érkező R-váz 30 megapixeles Full Frame szenzort kaphat, Dual Pixel AF rendszerrel, -6 EV-ig érzékeny fókusszal és 4K videóval.

A Panasonicról még egyelőre nem sokat lehet tudni, ők a Canon és Nikon párossal ellentétben már rendelkeznek egy kiforrott MILC rendszerrel, de az általuk használt szenzor az APS-C formátumnál is valamelyest kisebb. Az látszik, hogy a MILC ipar egyre inkább a 35mm-es Full Frame formátum felé mozdul, így logikus lépés lehet részükről is, kérdés mi lesz ezután a meglévő Mikro 4/3 felhasználókkal. A pletykák szerint szeptember 25-én mutatkozhat be.