A National Geographic valaha volt legnézettebb videója egy éhségtől legyengült és félájultan élelmet kereső jegesmedvéről szól. A képsorok szívszorítóak, de az egyik feliratban felugrik egy állítás, ami miatt megszólalt az újságíró-lelkiismeret. 

Az eredeti videót Kanadában a sarkkörön túl készítette Paul Nicklen és Cristina Mittermeier. A videót eredetileg az “így néz ki az éhezés” címmel látták el, ezt kapta fel a National Geographic és amikor megosztotta a képsorokat, az állítás már “így néz ki a klímaváltozás” lett.

Pár hónappal később maga Cristina Mittermeier kifogásolta ezt egy National Geographic magazinban közölt írásában, állítása szerint kicsúszott a kezükből a narratíva feletti irányítás. Az állítás önmagában egyébként lehet akár igaz is, de nem tudni, hogy a filmre vett állat valóban a klímaváltozás miatt éhezett-e vagy példásul egy sérülés vagy betegség következménye.

A National Geographic végül újra feltöltötte a videót, ezúttal korrekt “így néz ki egy éhező jegesmedve” felütéssel, majd elismerték, hogy túl messzire mentek, amikor direkt módon összekötötték a konkrét állat szenvedését a klímaváltozással. Bár megjegyzik, hogy a tudomány szerint erős összefüggés van a klímaváltozás és a jegesmedvék kihalása között.