Tegnap kaptunk már ízelítőt a “Pursuit of light” kampányból, amivel a Nikon egy vadonatúj fényképezőgépből igyekszik felvezetni. Azt csak a látottak és a kiszivárgott pletykák alapján lehetett összerakni, hogy egy új full frame (FX) rendszer van születőben, de ez mától teljesen hivatalos.

A japán gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy egy új full frame (Nikon nyelven: FX) szenzoros, tükör nélküli rendszert fejleszt. Ez vadonatúj, nagy átmérőjű bajonettet is jelent, melyre egyébként már az ízelítő videóban is nagy hangsúlyt fektetett. Látszólag nem akarnak a Sony hibájába esni, akik egy eredendően APS-C formátumhoz tervezett bajonett mögé ügyeskedték be a full frame szenzort.

Igyekezett kiemelni a Nikon, hogy ez nem jelenti a DSLR vonal végét, mindössze egy választási lehetőséget szeretnének azok kezébe adni, akik haladnának a korral (piszkálódó megjegyzések szerint inkább csak korszellemmel), így márkát nem, csak rendszert kell váltaniuk. Az új rendszer új objektíveket is jelent, de a meglévő Nikkor park is használható marad adapterrel.