A külső videokártya ötlete nem új, de a Blackmagic a saját szoftveres ökoszisztémájára szabott megoldással állt elő és a célkeresztbe a Mac felhasználókat helyezte. Az ultrakompakt asztali számítógépre emlékeztető dobozka egy AMD Radeon Pro 580 8GB-os GPU-t rejt, melyet a Blackmagic szoftverei hadrendbe tudnak fogni.

Képzeljük el azt a világot, ahol a MacBook-on elkezdjük szelektálni, feldolgozni és vágni az anyagot a hazaút során, majd megérkezve nem kell a belső szerveren átlőni a combos méretű fájlokat, hogy a nagygépen fejezzük be a renderelést, elég csak “dokkolni” a Blackmagic eGPU-hoz, ami nem csak Thunderbolt és HDMI csatlakozókkal van ellátva, de egy füst alatt a laptop töltését is rá bízhatjuk.

Az AMD kifejezetten az Apple számára indította el 2017-ben a Radeon Pro 500-as családot, ezen belül is az 580-as a csúcsragadozó, melyhez 8GB GDDR5 RAM is társul. A Blackmagic kifejezetten kiemelte, hogy a szoftvereit, mint a DaVinci Resolve és a hardvert alaposan összecsiszolta, így komoly többlet teljesítményre lehet szert tenni az eGPU által. Ehhez egy 700 dolláros árcédula társul, ami bár borsos, de egy asztali Mac töredéke.

Elébe menve a kérdéseknek: Igen, akár videojátékra is befogható!