Illusztráció gyanánt egy jó öreg csattogós, tükrös Nikon Df

A Nikon első MILC próbálkozása olyan, mint egy egészen jó étteremben elfogyasztott finom vacsora, aminél az egyetlen szépséghiba, hogy az adagot nagyítóval kell megkeresni a tányér egy eldugott sarkában. A Nikon ezt egy új full frame rendszerrel tenné jóvá, rögtön egy dupla bemutatóval a pletykák szerint. 

Erre nagy szüksége is van a Nikonnak, hiszen jelenleg full frame szenzoros MILC-et csak a Leica és a Sony kínál, azt pedig nem nehéz kitalálni, hogy ebben leginkább a Sony tud veszélyes lenni a mainstream DSLR gyártókra (eközben a Leica egyébként is egy párhuzamos univerzumban él).

A Nikon Rumorshoz jutott információk szerint a közelgő leleplezés során egy 24 és egy 48 megapixel környéki full frame váz fog napvilágot látni. Méretét tekintve a Sony A7 vonalra fog emlékeztetni, de hangsúlyosabb markolatokkal és beépített 5 tengelyes szenzor stabilizálással. Ezt pedig azzal lehet még megfejelni, hogy a Nikon pár hete védette le a Noct nevet, mely elvileg full frame kamerákat és objektíveket takar.

Úgy néz ki izgalmas lesz az ősz.