Bár a Pantone eredetileg a nyomdaipar és a megrendelők közötti igények kiszolgálására hozta létre a Formula Guide elődjéül szolgáló színminta könyvtárat, manapság a divatipar és ezen belül is a textilipar lett az egyik fő új csapásirány. A poliészter mintákkal újabb hordozóval bővül a Pantone Fashion, Home + Interiors sorozat.

Aki most textilipari Pantone színskálát keres, annak már három hordozóból van lehetősége választani:

  • Papír (TPG/TPX színkód) – Alapszint, mely ugyan jóval olcsóbban gyártható és kompakt, legyező formában kialakítható, de a színazonosítás körülményesebb.
  • Pamut (TCX színkód) – Az igazi profik ezt használják színazonosításra, hiszen textilt a textillel illik összehasonlítani, hátránya a jóval drágább gyártás.
  • Poliészter (TSX színkód) – Elérkeztünk a szóban forgó újdonsághoz, melyet a divatipar felől érező nyomás hívott életre.

A Pantone nem rejtette véka alá a bejelentése során, hogy a Polyester Swatch Set életre hívása a divatipar kérésére történt, hiszen a poliészter anyagú vagy többségében poliészterből készülő textíliák máshogyan viselkednek (akár a befestés során vagy a különböző fényforrás típusok alatti megvilágításban). Ráadásul akár olyan árnyalatok is megjeleníthetők műszálas textílián, ami pamut esetén lehetetlen.

A Polyester Swatch Set egy 203 színből álló, mintánként kivehető kártyákból álló, divatipar szereplőivel közösen, a jelenlegi és jövőbeli trendeket figyelembe vevő válogatás, kromatikus sorrendbe rendezve. Az egyes kártyák 5×5 cm-es, 100% poliészter anyagú színmintát tartalmaznak. Ezen kívül érkezik majd a 10×10 cm-es mintákat tartalmazó, színenként megvásárolható Polyester Standards Swatch Card is, de ezek egy későbbi időpontban válnak elérhetővé.