Mathieu Stern Youtube csatornája igyekszik kissé különc módon megközelíteni a fotózást és filmezést. Így akadt rá arra a régi Carl Zeiss Kipronar 120mm f1.9 objektívre is, mely tulajdonképpen nem is fotózásra, hanem vetítésre lett tervezve. Ehhez egyedi adaptert kellett terveznie és a fényképezés hajnalát idéző örvénylő bokeh lett a jutalma. 

Az örvénylő bokeh egyszer már élte pár éve virágkorát, amikor a Micro 4/3 tulajdonosok rászabadultak a CCTV objektívekre. Mathieu ritka fogása viszont képes kirajzolni a 35mm-es full frame képkört is. Persze mivel a Carl Zeiss Kipronar 120mm f1.9 eredendően vetítőhöz készült, ezért egyedi adaptert kellett hozzá tervezni, mellyel együtt a fókuszálás is megoldottá vált.

Mathieu a videójában kiemeli, hogy ez a szett így inkább a gyakorlottabb fotósoknak ajánlható. A 70 dollár körüli beszerzési ár miatt simán ajánlott darab lehet a “swirly bokeh” őrületből ki nem nőtt fotósoknak és videósoknak, csak éppen nagyon ritka, így nem biztos, hogy könnyű lesz fellelni.