Mike Olbinski timelapse videókat készít, amihez tapad némi vonzódás a viharok kergetése iránt. Néhány héttel ezelőtt éppen Kansas állam viharszezontól haragos vidékét videózta, amikor a viharvadászok szent grálja megelevenedett előtte.

Amikor letámasztotta a két Canon EOS 5Ds R-t az EF 11-24mm f/4 és 50mm f/1.2 objektívekkel, akkor nem igazán sejtette még, hogy a szupercella mit tartogat neki, mivel a 2018-as tornádószezon viharvadász szempontból ínséges, ezért csak a Tescott felé tartó vihar struktúráját szemlélte a közeli Culver City határából.

“Ahogy ott ültünk a vészjelző szirénák egyszer csak elhallgattak a városban (ez hallható a videó elején is), majd észrevettük, hogy egy falfelhő formálódik, amiből egy tölcsér végül elérte a földet. Nem hittem el, hogy akkora mázlista vagyok, hogy már azelőtt elkezdtem videózni, hogy az egész kialakult.” – Mondta Mike a találkozásról a tornádóval.

A tornádó végül elég hamar eltűnt az esőben, de Mike így is a lekövethette a kialakulását és elhalását. Ezt a tornádót később EF3-as erősségűnek nyilvánították (az EF1 és EF5 közötti skálán) és szerencsére nem okozott túl nagy károkat, emberek pedig nem sérültek meg tőle.